Bolje vesti iz “Prvog maja”

Bez autora
Aug 14 2011

Pirotska Industrija odeće "Prvi maj" za proteklih godinu dana uposlila je 50 novih radnika, a trenutno u preduzeću radi 1.500 zaposlenih, izjavio je zastupnik državnog kapitala i v.d. direktora te firme Veljko Krstić. Pre godinu dana, u trenutku raskida ugovora o privatizaciji i početka restrukturiranja uz pomoć države, u "Prvom maju" bilo je angažovano samo 400 radnika. Za sedam meseci ove godine u "Prvom maju" ostvaren je izvoz u vrednosti 2,7 miliona evra, jednak ukupnom izvozu iz 2010. godine, a do kraja godine se očekuje izvoz od pet miliona evra, što će biti povećanje za 80 posto. U proteklih 12 meseci plate zaposlenih u "Prvom maju" povećane su dva puta, najpre u novembru za 20 odsto i u julu za još osam odsto, a prosečna zarada je 19.000 dinara...

Bolje vesti iz “Prvog maja”Pirotska Industrija odeće "Prvi maj" za proteklih godinu dana uposlila je 50 novih radnika, a trenutno u preduzeću radi 1.500 zaposlenih, izjavio je zastupnik državnog kapitala i v.d. direktora te firme Veljko Krstić.

Krstić je agenciji Beta rekao da je pre godinu dana, u trenutku raskida ugovora o privatizaciji i početka restrukturiranja uz pomoć države, u "Prvom maju" bilo angažovano samo 400 radnika.

"Za sedam meseci ove godine u "Prvom maju" ostvaren je izvoz u vrednosti 2,7 miliona evra, jednak ukupnom izvozu iz 2010. godine", rekao je Krstić i dodao da do kraja godine očekuju izvoz od pet miliona evra, što će biti povećanje za 80 posto.

Prema Krstićevim rečima u proteklih 12 meseci plate zaposlenih u "Prvom maju" povećane su dva puta, najpre u novembru za 20 odsto i u julu za još osam odsto, a prosečna zarada je 19.000 dinara.

"Ispunjavamo obaveze prema dobavljačima i nijednog momenta u ovih 12 meseci nismo bili nelikvidni", kazao je Krstić i naveo da su svi poslovni partneri "Prvog maja" u proteklih godinu dana udvostručili narudžbine.

Pirotski "Prvi maj" posluje sa firmom "Daglas Graham" iz Irske, "Drajkon" iz Nemačke, "Lubijana" i "Fešn Investmetn" iz Italije, a u toku su pregovori i sa kompanijom "Borteks" sa Malte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik